Θεραπεία Μέσα Από Την Εσωτερική Εστίαση

Η ενσυνειδητότητα βοηθά στην ανακούφιση από το στρες, στη θεραπεία των καρδιακών νοσημάτων, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση του χρόνιου πόνου, στη βελτίωση του ύπνου και στην ανακούφιση από τα προβλήματα του γαστρεντερικού. Η ενσυνειδητότητα βελτιώνει την ψυχική υγεία.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα πιο σημαντικά και επιστημονικά επιβεβαιωμένα οφέλη της ενσυνειδητότητας:

Η ενσυνειδητότητα μειώνει την ανησυχία και το άγχος και άλλα έντονα αρνητικά συναισθήματα. Η καλλιέργεια της ενσυνειδητότητας συρρικνώνεται την αμυγδαλή, το κέντρο του εγκεφάλου υπεύθυνο για το συναίσθημα του φόβου και την αυτόματη αντίδραση “πάλη ή φυγή”.

Η ενσυνειδητότητα δυναμώνει την πνευματική απόδοση (μνήμη και συγκέντρωση) και βελτιώνει την κριτική και δημιουργική σκέψη.

Η ενσυνειδητότητα βελτιώνει την συναισθηματική ισορροπία και αναπτύσσει την ενσυναίσθηση και την συμπόνια. Επίσης βελτιώνει την επικοινωνία και τις σχέσεις.

Η ενσυνειδητότητα ενδυναμώνει την γνωστική ευελιξία και ψυχική αντοχή.

Η ενσυνειδητότητα μειώνει ψυχαναγκαστικές και εθιστικές συμπεριφορές και έχει επίσης αποδειχθεί ότι λειτουργεί καλύτερα από οποιαδήποτε δίαιτα για την αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους.

Θεραπευτική ύπνωση: Τι είναι και τα οφέλη της

Η θεραπευτική ύπνωση είναι μία βραχεία θεραπευτική μέθοδος που ενδείκνυται συμπληρωματικά τόσο για ψυχικά όσο και παθολογικά νοσήματα. Στην ύπνωση παρακάμπτουμε το συνειδητό και επικοινωνούμε απευθείας με το ασυνείδητο, προκειμένου να το επαναπροσδιορίσουμε ή να το κατευθύνουμε .

Ψυχοπαθολογικά
Η ύπνωση μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία ψυχοπαθολογικών περιπτώσεων όπως: κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, μικροβιοφοβία, νοσοφοβία, υψοφοβία, αγοραφοβία, μανιοκατάθλιψη, διαταραχές εικόνας εαυτού, φόβος έκθεσης, αϋπνίες, ελαφρύτερες ή βαρύτερες εξαρτήσεις. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση μακροχρόνια της φαρμακευτικής αγωγής – πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του ψυχιάτρου.

Αυτοάνοσα  και ψυχοσωματικά νοσήματα
“Η ύπνωση, ενδείκνυται σε καταστάσεις αυτοάνοσων και ψυχοσωματικών ασθενειών όπως η ψωρίαση, η ψωριασική αρθρίτιδα, οι πολυκυστικές ωοθήκες, οι διαταραχές περιόδου, η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, οι δερματικές παθήσεις, τα ινομυώματα, οι κύστες, ογκολογικά νοσήματα, στομαχικές διαταραχές, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νευρική ανορεξία, κ.λ.π”. Όπως τονίζει ο ειδικός, η ύπνωση απαγορεύεται ρητά σε περιπτώσεις επιληψίας.

Πώς λειτουργεί
“Η βαθύτερη ρίζα των αυτοάνοσων, αλλά και των ψυχοσωματικών ασθενειών, πολύ συχνά είναι μία εσωτερική σύγκρουση, η οποία συμβαίνει στο ασυνείδητο, συχνά με την πλήρη άγνοια του συνειδητού νου του ασθενούς. Έτσι, λοιπόν, μέσα από την θεραπευτική ύπνωση ανοίγουμε το δρόμο επικοινωνίας με τις παρυφές του ασυνείδητου, χτυπώντας συνεδρία προς συνεδρία το πρόβλημα στη ρίζα του και όχι εξαφανίζοντας μόνο το σύμπτωμα”.

Θετική Ψυχολογία

Η θετική ψυχολογία είναι σημαντική επειδή βοηθά στην ανακάλυψη όσων κάνουν τους ανθρώπους να ζουν ουσιαστικά έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα σε ψυχικές διαταραχές, να διορθώσουν τις αρνητικές συμπεριφορές και να αυξήσουν την ευτυχία και την παραγωγικότητα.

Οφέλη θετικής ψυχολογίας

Ενισχύει τη δέσμευση στην υγεία

Υπάρχουν στιγμές που κάποιος με κάποια διαταραχή ψυχικής υγείας μπορεί να νιώσει ότι δεν αντέχει άλλο. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό όταν έχει να αντιμετωπίσει τόσο αρνητικά συναισθήματα, μοτίβα συμπεριφοράς ή αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος.

Ενδυναμώνει τις προσωπικές ικανότητες

Η θετική ψυχολογία έχει σχεδιαστεί για να δείχνει σε κάθε άνθρωπο ότι έχει δυνάμεις όπως και αδυναμίες. Ο ψυχοθεραπευτής μπορεί να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο να αναγνωρίσει τις δυνατότητές του και να τις ενισχύσει. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι αποκτούν αυτοπεποίθηση, σιγουριά, έχουν περισσότερη ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή και γίνονται πιο ανθεκτικοί.

Βελτιώνει τις  σχέσεις

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας έχουν δυνατές και θετικές σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους τους.  Είναι σημαντικός ο τρόπος επικοινωνίας με τους άλλους. Όταν συμπεριφέρεστε θετικά και με ειλικρίνεια, μπορείτε
να επικοινωνήσετε εποικοδομητικά με κάποιον.

Βελτιώνει τα επαγγελματικά

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η θετική ψυχολογία επηρεάζει την δουλειά. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βλέπει πιο θετικά τα πράγματα και να απολαμβάνει τη δουλειά του. Είναι σημαντικό να βλέπετε τις δυνατότητες εξέλιξης και να μην μένετε κολλημένοι σε δυσάρεστες εμπειρίες. Όταν κάποιος νιώθει σημαντικός, κάνει προσπάθεια να επιτύχει στη δουλειά του.

Περιορίζει την αποτυχία

Η θετική ψυχολογία δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα στη ζωή σας. Σημαίνει ότι θα αλλάξετε τρόπο σκέψης για όσα συμβαίνουν στη ζωή σας. Ο φόβος και η αποτυχία είναι δύσκολα συναισθήματα για πολλούς ανθρώπους. Αν αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε την αποτυχία και δεν της δίνετε τόση αξία, θα νιώσετε πιο σίγουροι για να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες που θα προκύψουν. Μπορείτε να δείτε την αποτυχία σαν μια ευκαιρία για να μάθετε και να γίνετε καλύτεροι.

Διαλογισμός

  • Είναι η εκπαίδευση και καλλιέργεια του νου
  • Είναι νοητική άσκηση όπως έχουμε και την σωματική άσκηση ίδιας και μεγαλύτερης σημαντικότητας !
  • Η εκμάθηση στην διαχείριση των σκέψεων
  • Μια κατάσταση χαλάρωσης αλλά και εγρήγορσης μαζί
  • Συνδέεσαι με τα κύματα Θ του εγκέφαλου που σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες οδηγούν στην υπερσυνείδηση (super brain).

Μερικά από τα Οφέλη:

  • Γαλήνη στο νου
  • Μείωση αρνητικών σκέψεων
  • Μείωση στρες
  • Περισσότερες Θετικές σκέψεις
  • Συγκέντρωση
  • Βελτίωση της Μνήμης
  • Παρατήρηση Συναισθημάτων
  • Χαμηλότερη αντίδραση σε αρνητικά συναισθήματα (θυμός, φόβος, πόνος..)
  • Θετικότερα συναισθήματα
  • Περισσότερη Χαρά
  • Αποδοχή του εαυτού και των άλλων
  • Συγχώρεση
  • Υγεία
  • Καλύτερες συντροφικές, οικογενειακές σχέσεις