Ψυχοθεραπεία

Οι ατομικές συνεδρίες

Οι ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας αφορούν τίς συναντήσεις του θεραπευόμενου με  τον θεραπευτή Gestalt . Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά  τη ψυχοθεραπεία Gestalt  καθορίζεται με βάση τις ανάγκες, την ηλικία και την επιθυμία των ενδιαφερομένων.

Ορίζονται σε σταθερή μέρα και ώρα εβδομαδιαίως κατόπιν συνεννόησης
-Διαρκούν 50 λεπτά

Ομαδική Θεραπεία

Οι ομαδικές συνεδρίες αφορούν την ψυχοθεραπεία Gestalt. Είναι κατάλληλες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Πλαίσιο ομάδας
-Οι ομαδικές συνεδρίες πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα
-Οι ομάδες απαρτίζονται από 4 έως 10 μέλη
-Ακολουθείται ψυχοθεραπεία gestalt

Η ομάδα δεν προτείνεται για όλους.

Για να ενταχθεί κάποιος σε ομάδα απαιτείται: μία σειρά ατομικών συνεδριών ώστε:
Να γνωρίσει την ψυχοθεραπευτική μέθοδο να δημιουργήσει σχέση με την/ον θεραπεύτρια/τή, να αξιολογηθεί από τον θεραπευτή εάν η ένταξη σε ομάδα είναι ωφέλιμη για τον ενδιαφερόμενο. Η πολυετής εμπειρία, η συνεχής έρευνα και η επιμόρφωση των θεραπευτών συμβάλλουν στο υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παιδιά - Έφηβοι

Τα παιδιά δεν έχουν την ίδια ευκολία στον λόγο όπως οι ενήλικες. Εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους ή άλλα προβλήματα που τα απασχολούν με δικούς τους τρόπους. Για τον λόγο αυτόν, από πολύ νωρίς οι ψυχολόγοι κατάλαβαν ότι οι τέχνες το σχέδιο, η μουσική, το παιχνίδι γίνονται απαραίτητα μέσα επικοινωνίας και έκφρασης και χρησιμοποιούνται ως εργαλεία κατά τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας. Για να είναι επιτυχημένη μία θεραπευτική παρέμβαση στα παιδιά είναι απαραίτητη η συμβουλευτική ή ψυχοθεραπεία γονέων, ανάλογα με την περίπτωση.

Αναλαμβάνουμε:

Φοβίες – Σχολική φοβία – Παιδικό άγχος – Θέματα οριοθέτησης – Διαχείριση πένθους Παιδική κατάθλιψη – Νυχτερινή ενούρηση -Διατροφικές δυσκολίες – Δυσκολίες ύπνου Αδελφική ζήλεια – Θέματα επιθετικότητας/bullying – Δυσκολίες προσαρμογής -Διάσπαση προσοχής – Αυτισμός – Αποδοχή ιδιαιτεροτήτων – Ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης

Η εφηβεία αποτελεί μία περίοδο που μπερδεύει και ανησυχεί πολύ τους γονείς, καθώς η αλλαγή των παιδιών τους είναι απότομη και οι σχέσεις τους με αυτά δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια ως εκείνη την στιγμή. Ο εγκέφαλος των εφήβων αλλάζει δραματικά με την ορμονική έκρηξη και την ανάπτυξη του σώματος. Είναι μία περίοδος που μπορεί ο/η έφηβος/η να την βιώνει δραματικά και να υποφέρει γιατί δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει μέσα του και γύρω του. Οι σχέσεις με συνομηλίκους αλλά και η ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη δεν είναι εύκολα θέματα πάντα, πόσο μάλλον που καλούνται να βρουν ποιοι/ποιες είναι και να επιλέξουν την επαγγελματική κατεύθυνση μέσα από διαδικασίες δύσκολες.

Αναλαμβάνουμε:

Ψυχολογική στήριξη εφήβων – Αυτογνωσία και στοχοθεσία – Ζητήματα ταυτότητας Διαχείριση άγχους – Σχέσεις γονείς – Σχέσεις με συνομηλίκους –  Σχέσεις με αδέρφια Εμμονές – Φοβίες – Διατροφικές διαταραχές και θέματα σωματικής εικόνας Συμπεριφορές υψηλού ρίσκου – Κατάθλιψη – Αυτοτραυματισμοί – Απομόνωση Κοινωνική φοβία – Ψυχοσωματικά συμπτώματα – Εξάρτηση από κοινωνικά μέσα δικτύωσης – ηλεκτρονικά παιχνίδια-επαγγελματική κατεύθυνση.

Ενήλικες

Η ενήλικη ζωή οδηγεί τον άνθρωπο  προς τους στόχους του . Είναι  μία απαιτητική περίοδος αφού ο άνθρωπος έχει συνήθως ένα επάγγελμα και οικογένεια . Για να μπορεί να λάβει τα δώρα της ενήλικης ζωής, ο άνθρωπος χρειάζεται να έχει βρει την ταυτότητα του , να γνωρίζει τι θέλει και να σχετίζεται με ικανοποιητικό τρόπο σε διαφορετικά πλαίσια, επιτελώντας τους πολλούς ρόλους (σύντροφος/σύζυγος, εργαζόμενος, πατέρας/μητέρα, γιος/κόρη κ.ά.). Αν δεν αντλεί ικανοποίηση, ή υπάρχουν θέματα σχέσεων, ή χρειάζεται υποστήριξη είναι χρήσιμο για την ζωή του και τις σχέσεις του να ζητήσει βοήθεια ειδικού.

Αναλαμβάνουμε:

Προβλήματα σχέσεων –  Στήριξη ενηλίκων στον γονεϊκό τους ρόλο – Ψυχική ανάπτυξη Ζητήματα συμπεριφοράς και διαχείρισης επιθετικότητας – Διεργασία πένθους  -Θεραπεία τραύματος – Κρίσεις πανικού – Αγχώδεις διαταραχές – Κατάθλιψη – Φοβίες  Οριακές διαταραχές – Διατροφικές διαταραχές – Εξαρτητικές συμπεριφορές – Σεξουαλικές δυσλειτουργίες

Ηλκιωμένοι

Η Τρίτη ηλικία βιώνεται διαφορετικά από τον καθένα, ανάλογα την κατάσταση της υγείας του, τις απώλειες που έχει βιώσει, την ως τώρα ανάπτυξή του, τα δίκτυα στήριξης του. Για τους ηλικιωμένους διαθέτουμε ψυχολογική υποστήριξη από θεραπευτή ειδικό ψυχικής υγείας , ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα ψυχικής υποστήριξης μέσω δημιουργικότητας. Ο χορός , η μουσική, τα εικαστικά, καθώς και η δημιουργικότητα χρησιμοποιούνται ώς εργαλεία  στη ψυχοθεραπεία με προσέγγιση Gestalt για ανθρώπους που πάσχουν από άνοια καθώς επίσης, στη ψυχοθεραπεία  Gestalt προτείνεται ως εναλλακτική μορφή ψυχικής υγείας για όσους ανθρώπους αυτής της ηλικίας εκφράζονται καλύτερα μέσω της εικόνας, αντί του λόγου.

Ζευγάρια

Ο κάθε άνθρωπος φέρει μαζί του ένα σύνολο πεποιθήσεων, αξιών και πρακτικών, αλλά και βιωμάτων πριν συνάψει σχέσεις με έναν/μία σύντροφο που φέρει αντίστοιχα τα δικά του/της. Όταν ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση του, είναι σημαντικό να δούμε κατά πόσο υπάρχουν καλά θεμέλια, ώστε να δημιουργηθεί από το ζευγάρι ένας κοινός τόπος στον οποίο να νιώθουν άνετα κι οι δύο και να μπορούν να αναπτύσσονται και να συνυπάρχουν. Η ποιότητα της συντροφικής σχέσης είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες στην ευτυχία των μελών του ζευγαριού, αλλά και των παιδιών τους, αν αυτά υπάρχουν. Στο εξωτερικό είναι πολύ σύνηθες να υπάρχουν προγαμιαίες συνεδρίες ζεύγους, ως πρόληψη, και προεργασία της καλής συμβίωσης τους. Είναι κάτι που σας το προτείνουμε κι εμείς.

Αναλαμβάνουμε:

Προετοιμασία συντρόφων πριν τον γάμο – Δυσκολίες επικοινωνίας – Κρίσεις στη σχέση ή τον γάμο – Θέματα που σχετίζονται με εξωσυζυγικές σχέσεις – Ζητήματα επιθετικότητας – συγκρούσεων -Γονεϊκή ενδυνάμωση – Προετοιμασία χωρισμού-διαζυγίου – Σεξουαλικές δυσλειτουργίες στο ζευγάρι –  Θέματα γονιμότητας – Ζευγάρια μετά από διαζύγια – Κοινωνικά ζητήματα ζεύγους

Οικογένειες

Η οικογένεια τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει μορφή, έχουν αυξηθεί οι ρόλοι των προσώπων που την απαρτίζουν και γίνεται περισσότερο σύνθετη από ό,τι σε προηγούμενες γενιές. Ενίοτε η οικογένεια χρειάζεται να εργαστεί θεραπευτικά με όλα της τα μέλη για να μπορέσει να λειτουργήσει πιο εύρυθμα και με αρμονία. Μέσα από την ψυχοθεραπευτική παρέμβαση ανοίγεται ο δρόμος για καλή επικοινωνία των μελών, ακούει ο ένας τον άλλον με τρόπο που ίσως δεν έχει ξαναγίνει, κι η οικογένεια μπορεί να αποτελέσει το ασφαλές καταφύγιο για τα μέλη της διασφαλίζοντας την καλή συμβίωση και ανάπτυξη όλων.

Αναλαμβάνουμε:

Προβλήματα επικοινωνίας – Ομαλή ένταξη/αποχώρηση μελών – Θέματα σύνθετων οικογενειακών σχημάτων – Θέματα δυσλειτουργικών ρόλων στην οικογένεια Οριοθέτηση – Διεργασία πένθους – Συγκρούσεις – Κρίσεις – Θέματα σχέσεων γονιών παιδιών – Προβλήματα στις σχέσεις αδερφιών – Προβλήματα που σχετίζονται με κοινωνικά ζητήματα